איך להסתגל לשינויים בחיים כשקרוב משפחה הופך לסיעודי?| טיפול בקשישים | iSavta
איך להסתגל לשינויים בחיים כשקרוב משפחה הופך לסיעודי?
banner-img

הרשמת מטפלים בתאגיד ב-800 שח בלבד!

רק דרך iSavta - השירות ניתן בין רעננה בצפון לראשון לציון בדרום וכולל את ירושלים והסביבה

החיים יכולים להשתנות ברגע אחד. מעבר של קרוב משפחה למצב סיעודי הוא שינוי משמעותי שמשפיע על כל המשפחה, הן מבחינה רגשית והן מבחינה מעשית. זהו מצב שמצריך הסתגלות, תמיכה הדדית והיערכות מחודשת. במאמר זה נציג טיפים והכוונה שיעזרו לכם להתמודד עם האתגר.




  1. קבלו את המציאות החדשה

השלב הראשון בהתמודדות עם השינוי הוא קבלה. שינוי כזה יכול להיות מלווה ברגשות של צער, כעס או חוסר אונים, וזה טבעי לחלוטין. חשוב להקדיש זמן לעבד את הרגשות הללו ולזכור שאתם לא לבד. אם קשה להתמודד עם הרגשות לבד, שקלו לפנות לעזרה מקצועית, כמו פסיכולוג או קבוצת תמיכה למשפחות במצב דומה.  




  1. הגדירו תפקידים ברורים במשפחה

אחד הצעדים המעשיים הראשונים הוא להחליט מי ייקח חלק בטיפול היומיומי, ומי יתמוך בדרכים אחרות (כמו סיוע כלכלי או לוגיסטי). חלוקה ברורה של התפקידים מונעת בלבול ומפחיתה עומסים מיותרים על אדם אחד.  




  1. למדו על הזכויות שלכם

בישראל קיימות זכויות רבות למשפחות במצב סיעודי, החל מקבלת *גמלת סיעוד בכסף* ועד להטבות כמו מטפלים סיעודיים מטעם ביטוח לאומי. חשוב להכיר את המידע הזה ולנצל את הכלים העומדים לרשותכם. מומלץ להתחיל באתרי מידע כמו [כל זכות](https://www.kolzchut.org.il/he) או [ביטוח לאומי](https://www.btl.gov.il/).  




  1. אל תחששו להיעזר במטפלים מקצועיים

העסקת מטפל סיעודי זר יכולה להקל באופן משמעותי על חיי המשפחה. מטפלים מקצועיים מביאים איתם ניסיון, סבלנות ויכולת לטפל בקרוב המשפחה בצורה המקצועית והטובה ביותר. בעזרת שירותים כמו *אייסבתא*, ניתן למצוא מטפלים זרים במהירות, בעלות משתלמת וללא מתווכים.  




  1. שמרו על איזון אישי ומשפחתי

טיפול בקרוב משפחה סיעודי עלול להיות שוחק. חשוב להקדיש זמן לעצמכם ולשאר בני המשפחה. שגרת טיפוח עצמי, בילוי עם חברים ושמירה על תחביבים יעזרו לכם להטעין מצברים ולהיות זמינים יותר עבור מי שזקוק לכם.  




  1. דברו על זה – תקשורת היא המפתח

תקשורת פתוחה בין בני המשפחה חשובה במיוחד בתקופה הזו. שתפו זה את זה בתחושות ובקשיים, ונסו להיות רגישים לתחושות של כולם. תקשורת בריאה מסייעת למנוע חיכוכים ולחזק את תחושת השותפות.  




  1. שקלו פתרונות זמניים למטפלים מחליפים

במקרים שבהם המטפל הקבוע יוצא לחופשה או אינו זמין, חשוב שיהיה פתרון חלופי. שירותים למציאת מטפלים מחליפים, כמו זה שמציעה *אייסבתא*, יכולים לספק מענה מהיר ונוח לצרכים שלכם.  




לסיכום

המעבר למצב סיעודי של קרוב משפחה הוא שינוי מאתגר, אך עם התארגנות נכונה, תמיכה הדדית והעזרות במקורות מתאימים – תוכלו להסתגל ולהעניק לקרובכם את הטיפול שהוא זקוק לו.

 

צריכים עזרה במציאת מטפל או מעוניינים במידע נוסף על העסקה ישירה של מטפלים זרים?  

צרו קשר עם אייסבתא עוד היום! 



שיתוף

קרא עוד אודות טיפול בקשישים

10 טיפים לשמירה על בריאות נפשית כשאתם מטפלים באדם סיעודי

טיפול בקשישים

10 טיפים לשמירה על בריאות נפשית כשאתם מטפלים באדם סיעודי

קראו עוד
סיוע למטופלים במצב סיעודי בעת המלחמה

טיפול בקשישים

סיוע למטופלים במצב סיעודי בעת המלחמה

קראו עוד
משרות פתוחות באייסבתא - הצטרפו לצוות שלנו!

טיפול בקשישים

משרות פתוחות באייסבתא - הצטרפו לצוות שלנו!

קראו עוד
המדריך לחסכון בהוצאות טיפול סיעודי של בן משפחה

טיפול בקשישים

המדריך לחסכון בהוצאות טיפול סיעודי של בן משפחה

קראו עוד

קבלו את הניוזלטר של הסבתא

השארו בקשר!