מתכוני לביבות לחג חנוכה
צוות iSavta | 13.11.2019
לביבות תפוח אדמה:
מצרכים:
4-5 תפוחי אדמה
2 ביצים (גודל לארג)
שמן קנולה או תירס לבחירתכם
חצי בצל
2 כפות מלח
2 כפות קמח
לביבות בטטה:
מצרכים:
3 בטטות גדולות
2 ביצים
2 כפות מלח
2 כפות קמח
לביבות גזר וקישואים:
מצרכים:
2 גזרים
2 קישואים
2 ביצים
2 כפות מלח
2 כפות קמח
איך מכינים:
יש לקחת את הירקות הנחוצים לאותו מתכון לשטוף אותם היטב לקלף אותם ולגרד במגררת בחורים הגדולים. לאחר מכן יש לבדוק שהירקות סחוטים ולא מלאים במיץ. לאחר שהוצאתם את המיץ מוסיפים את הביצים, המלח והקמח ומערבבים את כל המרכיבים. שמים שמן במחבת בגובה הלביבה, מחכים שהשמן יתחמם. מכינים לביבות עם הידיים ומטגנים במחבת. לסיום מכינים צלחת עם נייר מגבת מטבח ועלייה מניחים את הלביבות על מנת להפחית את כמויות השמן של הלביבה והיא מוכנה.
מתכונים טעימים ומגוונים למאכל מסורתי של חנוכה, שיהיה לכולם בתאבון.