איך לשרוד את החורף בלי מחלות מיותרות - מומלץ עוד יותר לקשישים סיעודיים
צוות iSavta | 13.11.2019
החורף הגיע, הקור חודר לעצמות ואין כמו להתענג על מרק חם ומפנק. מעבר לכך, דווקא בגיל השלישי מומלץ מאוד לצרוך מרקים כחלק מהתזונה השוטפת בחורף, בדגש על מרקי קטניות. באופן שיכול להפתיע, קשישים רבים סובלים מהתייבשות דווקא בעונת החורף, זה קורה מכיוון שבקור ישנה ירידה בתחושת הצמא – צריכת מרקים היא דרך נפלאה וטעימה לצרוך נוזלים. מעבר לכך כדאי לשים דגש על מרקי קטניות – הקטניות עשירות בערכים תזונתיים כדוגמת סיבים, חלבון, ברזל, ויטמינים ומינרלים. לרגל מזג האוויר החורפי דאגנו לכם למתכון קל ומהיר הכנה למרק עדשים ירוקות – מרק עשיר, טעים ובריא במיוחד.
מתכון למרק עדשים ירוקות
מצרכים
1.5-2 כוסות עדשים ירוקות.
3 עגבניות חתוכות לקוביות גדולות.
1 בצל גדול קצוץ דק.
חצי כוס כוסברה קצוצה.
3-4 שיני שום קצוצות גס.
2 כפות רסק עגבניות
תבלינים: פלפל שחור גרוס, כורכום, כמון, מלח.
--
הוראות הכנה
להשרות את העדשים במים רותחים כ-30 דקות ולסנן.
לחמם מעט שמן בסיר כבד ולהזהיב את הבצל.
להוסיף את העגבניות ולבחוש היטב כ-4-5 דק' .
מוסיפים מים ומביאים לרתיחה (שלושת רבעי סיר).
מוסיפים את העדשים, השום, ורסק העגבניות ומבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות עד לקבלת להתרככות העדשים.
מוסיפים את הכוסברה והתבלינים ומבשלים כ-5 דק' נוספות.
מערבבים היטב ומגישים חם, בתיאבון!
מוגש לכם על ידי צוות iSavta, שמאוד אוהב מרקים בחורף