סוגי מכשירי שמיעה – מכשירים פלוס מינוס
צוות iSavta | 26.09.2019
יש מגוון גדול של מכשירי שמיעה שמתאימים ללקויות שונות של שמיעה ולהעדפות שונות של המשתמשים בהם. ריבוי הסוגים של מכשירי שמיעה יכול להיות מבלבל וקשה, ללא הדרכה והכוונה מקצועיים, לבחור סוג של מכשיר שמיעה אשר יתאים בדיוק לכם. כדאי לפנות למומחים במכון השמיעה ולפי האבחנה אשר ניתנת לכם שם, לבקש המלצות על סוג מכשיר השמיעה אשר מתאים לכם.
סוג מעניין הם מכשירי שמיעה בטכנולוגית רסיבר, כאן מדובר במכשירי שמיעה קטנטנים ונסתרים שקשה מאוד לראות אותם כי הם ממש נחבאים בתוך האוזן. העובדה כי יש היום מכשירי שמיעה קטנטנים יוצרת תחושה נעימה יותר כאשר אתם בחברה ולא מעוניינים שכל אחד יהיה מודע ללקות השמיעה שלכם. מכשירי שמיעה אלו נמצאים בתוך תעלת האוזן ואינם נראים מבחוץ. במכשירים אלו יצרו הפרדה בין הרמקול למיקרופון כך שהמכשיר יכול להגביר, בצורה משמעותית, צלילים וקולות ולא ליצור פידבק. גם החלק הנמצא בתוך האוזן וגם החלק שמחוצה לה הם כה זעירים עד כי קשה להבחין בהם. כך אנשים המשתמשים בסוג זה של מכשירי שמיעה נהנים מהתחושה כי הם עונדים מכשיר שמיעה שאינו נראה כמעט מבחוץ.
חשוב לציין ולהדגיש כי ענידת מכשיר שמיעה אינה תענוג צרוף, וגם אם מדובר על מכשיר מודרני, מתקדם וקומפקטי, עדיין יש צורך להחדיר אותו לאוזן ועדיין ישנה תחושה מוזרה, אשר לאחר מספר שעות של הליכה איתו, הופכת לסוג של תחושת כאב, עד כי רבים מהזקוקים למכשירי שמיעה מספרים על כאבים עזים באוזניים בכל לילה. חשוב להקפיד, על מנת לצמצם את נזקי המכשיר ואת הסבל שהוא גורם, לפעול במדויק על פי הוראות מכון השמיעה או הרופא המלווה, להשתמש במכשיר רק בשעות שהוא הכרחי וחיוני לפעילות שלנו ולהקפיד, הקפדה יתרה, שלא לישון איתו ושלא להרטיב אותו במים. רק בעזרת שימוש, תחזוקה ותפעול נכון של מכשירי שמיעה, אפשר לנצל את כל יתרונותיהם ולצמצם למינימום את חסרונותיהם.