דייסה לחורף - פוטנציאל תזונתי עצום
צוות iSavta | 26.09.2019
בחוץ הרוחות נושבות ובפנים מתחשק משהו מחמם ומשביע...
דייסת קוואקר יכולה להיות פתרון טעים, קל להכנה וזול, ובעיקר – ניתן לעשות בה כמעט כל שינוי ותוספת. במקרים רבים, לקשישים יש צורך תזונתי חשוב, כגון הגבלת פחמימות, העשרה בקלוריות ו / או בחלבונים וכו׳. עם זאת, לעיתים תוספת הטעם או הריח מקשים את האכילה והופכים את כל החוויה ללא טבעית ואף מעיקה. בעזרת אבקות תזונתיות ייעודיות ותכשירי העשרה שונים ניתן לעמוד ביעדי משטר התזונה, ללא פגיעה בחווית האכילה.
יש להיוועץ באיש מקצוע, דיאטן או דיאטנית, לגבי השינויים והתוספות השונים הקיימים בשוק.
כמות ל-2 מנות:
- 1/2 כוס קוואקר טחון דק
- 1 כוס מים
- 1 כוס חלב
- קמצוץ מלח
- 2 כפות סוכר
אופן הכנה:
- בסיר קטן שמים מים + חלב + קוואקר
- מחממים על הלהבה הכי קטנה, תוך כדי בחישה קבועה
- לאט לאט הדייסה מסמיכה.
- להוסיף מלח וסוכר ולהמשיך לבחוש עד שהדייסה מגיעה לרתיחה ובעבוע, ומיד מכבים את האש.
- מניחים להתקרר לכמה דקות, ו... אוכלים!
תודה מיוחדת לעופרי בנדרהים, קלינית בעלת נסיון בגריאטריה על הייעוץ התזונתי. נושאים נוספים הקשורים לתזונת הקשיש מעניינים אתכם? שלחו לנו שאלות במייל זה