העסקת עובד סיעודי ממין זכר - שיקולים כבדי משקל
צוות iSavta | 26.09.2019
קשה מאוד, ועצוב מאוד, לראות דמויות דומיננטיות וחזקות כמו אבא או אימא, סבא או סבתא, שתמיד היו עצמאיות, יציבות ומגוננות, הופכות לכאלו הזקוקות לתמיכה ולסיוע, אפילו במישור הפשוט והיומיומי ביותר כמו ללכת לשירותים או לקום מהכיסא. שגרת החיים של כולנו אינה מאפשרת, לרוב, מתן סיוע מסביב לשעון ולכן מאפשרת מדינת ישראל העסקת עובד סיעודי בהתאם לכללים, להגדרות ולהנחיות ברורות ומדויקות.
במרבית הפעמים, מבקשים הלקוחות, גם הבנים, וגם המשפחות, להעסיק אצלם עובדת סיעודית מסיבות שונות כגון אמונה ברגישות היתר של נשים, ביכולת שלהן לזהות מצוקות וצרכים, השקט הנפשי שלהן והעובדה שרובן אמהות בעלות ילדים שהושארו מאחור ולכן הן יותר אימהיות ועדינות. לחילופין, רוב אלו המגיעים לעבוד בתחום של סיעוד לקשישים ולנתמכים הן נשים, כאשר הגברים מגיעים לצרכי עבודות אחרות, פיזיות יותר.
אך, מה קורה כאשר נדרש עובד סיעודי למטופל כבד במיוחד או למי שנזקק לשינויי מיקום רבים במהלך היום? אין הרבה נשים, ויהיו חזקות ונאמנות ככל שיהיו, שיוכלו לעמוד בתנאים שכאלו לאורך זמן מבלי להתלונן על כאבי רגליים, גב או צוואר, דבר שיצריך את החלפתן וייצור מצב בעייתי ועוגמת נפש כלפי המטופלים, היוצרים, ולא פעם, קשר אישי עמוק עם האדם שנמצא לצידם במשך כל שעות היממה ובכל הפעולות האינטימיות ביותר.
אפשר לבקש מראש, מהחברה המספקת שירותי סיעוד, קבלת עובד סיעודי ממין זכר, במיוחד כאשר מודעים לצרכים ולפעולות הדרושות למטופל, ואז אפשר לחסוך את רוטינת ההגעה, ההסתגלות, ההפנמה וההחלפה וליצור שגרה חדשה, מהירה ולאורך זמן בין מטפל למטופל. חשוב לדעת כי על המטופל הזקוק לתמיכה סיעודית להביע את רצונו בקבלת עובד סיעודי ממין זכר, באם הוא במצב מנטאלי ושכלי המאפשר לו זאת, ולא להטיל עליו את הבשורה מבלי לשאול את דעתו. השינוי הוא קשה גם כך וחשוב לשמור על הכבוד המינימאלי של בן המשפחה הקרוב, האהוב והמזדקן, ולאפשר לו את קבלת ההחלטה בצורה עצמאית ומושכלת.