חיזוק המערכת החיסונית
צוות iSavta | 13.11.2019
האביב, הקיץ והשמש החמה כבר מאחורינו והגענו לעונת המעבר הראשונה, הסתיו, ולאחריה החורף הישראלי, שהוא אמנם קצר אך קר וגשום. בתקופה זו הגוף מקבל "מתנות" לא רצויות כגון: נזלת, שפעת, מחלות שונות ופגיעה במערכת החיסונית. כאשר מדובר על אנשים מבוגרים ובריאים, כל מה שנדרש הוא לבוש חם וטוב, שהות במקומות מאווררים ותזונה ומנוחה מספקות ונכונות על מנת להישאר בקו הבריאות ולשמור על מערכת חיסון איתנה. אך כאשר מדובר על אוכלוסייה בסיכון כמו ילדים קטנים, נשים בהיריון ובעיקר מבוגרים וקשישים, הרי שיש להקפיד ולפעול בצורה מושכלת ואחראית לשם חיזוק המערכת החיסונית.
המערכת החיסונית שלנו היא מערכת מאוד מורכבת ומסובכת ונדרשות שנים רבות של לימודי רפואה והתמחות מעשית על מנת להתחיל להבין כיצד היא פועלת ומהם סודותיה. אנחנו לא מודעים לכל מה שהגוף זקוק לו על מנת לפעול כראוי ולבצע את משימתו על הצד הטוב ביותר, אך, מה שאנו כן יכולים לעשות הוא לסייע לו עד כמה שניתן לעמוד במשימה זו.
פעילות גופנית מאוד חשובה על מנת לשמור על בריאות הגוף ויש לה הרבה יתרונות כגון:
- מסייעת לזרימת מחזור הדם
- מסייעת לחידוש תאים
- מסייעת לניקוי פסולת ורעלים ולשריפת שומנים וכולסטרול
- מסייעת להרגשה טובה יותר, דבר שתמיד תורם לבריאות, בכל גיל ובכל מצב.
- מחזקת את המערכת החיסונית.
אלמנט משמעותי נוסף התורם לחיזוק המערכת החיסונית הוא תזונה נכונה. תזונה נכונה במיוחד בחורף חשובה למילוי פערים וחוסרים הנובעים משעות החושך הארוכות ומהימים והלילות הקרים. אכילת ירקות ופירות עשירים בויטמין C, נטילת תוספי תזונה טבעיים של אומגה 3, ברזל, וויטמין D (שאותו כבר בקושי נקבל מהשמש( ובעיקר אכילת שן שום יומית, הנחשבת ל"אנטיביוטיקה" של הטבע, כל אלו מסייעים, מאוד, לשמירה על הבריאות ועל חיזוק המערכת החיסונית.
אחד הגורמים המרכזיים למצב של החלשות המערכת החיסונית הוא הגורם של מתח נפשי, כאשר במצבים כאלו המתרחשים אצל קשישים, ההשפעה היא דרמטית ומשמעותית יותר. חשוב מאוד לאבחן, מוקדם ככל שניתן, כל שינוי לרעה במצב הרוח, אובדן תיאבון וירידה בתקשורת יש לפנות לטיפול מהיר ומקצועי ובכך לא רק למנוע את התדרדרות המערכת החיסונית ובנוסף לפעול למען חיזוקה.
שיהיה חורף בריא לכולנו.