מתכון אוזני המן
צוות iSavta | 13.11.2019
מרכיבים:
מרכיבים לבצק:
קילו קמח לבן
חצי כוס סוכר
קורט (רבע כפית) מלח
שמן חמניות – חצי כוס
גירוד קליפת לימון.
תמצית וניל -כפית.
רבע כוס קוניאק (לא חייב)
2 כפות שמרים יבשים.
שתיים וחצי כוסות מים.
הכנת הבצק:
ללוש כ10 דקות את הבצק במיקסר או ביד עד שהבצק יגיע לרכות וללא גושים. במידה והבצק לא מספיק סמיך ניתן להוסיף עוד חצי כוס מים (2 כוסות וחצי ועוד חצי כוס).
מכסים במגבת את הבצק ונותנים לבצק לתפוח בין חצי שעה לשעה בהתאם לחום המטבח.
מרכיבים של הפרג:
חצי קילו פרג טרי
כוס סוכר
כוס מים
2 כפות דבש
גרידת לימון
כפית תמצית וניל.
הכנת הפרג:
טוחנים את הפרג עם הסוכר, המים והדבש ומבשלים על אש קטנה עד שהעיסה לא נוזלית. נותנים לפרג להתקרר, מוסיפים גרידת לימון ואת התמצית וניל ומערבבים.
מרכיבים סירופ:
כף ריבת מישמש
כף סוכר
כף מים
הכנת הסירופ
בוחשים על אש קטנה.
הכנת המאפה
את הבצק מרדדים בעובי של כ-שליש סנטימטר ויוצרים עיגולים עם כוס .
כוס גדולה – כפית פרג על כל עיגול. כוס קטנה -חצי כפית פרג.
סוגרים לצורת אוזן המן (3 צדדים לאמצע) ונותנים לתפוח עוד כחצי שעה.
ניתן למרוח ביצה אך לא מומלץ מאחר וקשישים צריכים להימנע מצריכה רבה של כולסטרול.
מחממים תנור ל170 מעלות.
ניתן לדעת שהאוזני המן אפויים כאשר צבעם משתנה לחום (כ25 דקות) מוציאים מהתנור ושהאוזני המן עדיין חמים מורחים את הסירופ הפושר.
במידה ורוצים תחליף לפרג ניתן לקחת שוקולד למריחה עם או בלי אגוזים, ריבה או מקופלת.
פורים שמח ובתאבון לכולם
המתכון של סבתא דיתה