מידע ותמיכה בנושא מבוא לתחום הסיעוד
יצרנו עבורכם מדריך מהיר שמציג את כל השלבים בדרך להעסקת מטפלים זרים, בצורה מפורטת. המדריך ערוך לפי סדר הפעולות, ועשוי לסייע לכם להתמצא בתחום הסיעוד החל מהרגע הראשון.
מומלץ לקרוא את המדריך בעיון לפני ביצוע הפעולות השונות.
המשיכו לקרוא כדי ללמוד ולהבין על מושגים בסיסייים בעולם הסיעוד.
גמלת סיעוד - תשלום מביטוח לאומי המיועד להעסקת מטפלים סיעודיים (זרים או מקומיים). ישנן 6 רמות סיעוד בהתאם למצבו של המטופל הנבדק ע״י מבחן תלות. ככל שרמת הסיעוד גבוהה יותר, כך התשלום המתקבל מהביטוח הלאומי גבוה יותר. היבט נוסף הינו מבחן הכנסה של המטופל - אם ההכנסה החודשית של המטופל עוברת רף מסוים ניתן לקבל גמלה מופחתת או לא לקבל אותה בכלל. עם זאת, גם כאשר לא זכאים לקבל את גמלת הסיעוד בשל מבחן הכנסה, ניתן לקבל היתר העסקת מטפל זר בכפוף למבחן התלות. בקשה לגמלת סיעוד אפשר להגיש כאן.
כאשר מדובר במטפלים ישראלים, גמלת הסיעוד עוברת דרך חברת סיעוד המעסיקה את המטפלים. כאשר מדובר במטפלים זרים, ניתן לקבל את גמלת הסיעוד בכסף.
גמלת סיעוד בכסף - החל משנת 2018, הביטוח הלאומי מאפשר למטופלים לקבל את גמלת הסיעוד בכסף בעת העסקת מטפלים זרים, ישירות לחשבון הבנק. מהלך שכזה חוסך את העמלות הגבוהות של חברות הסיעוד, כך שניתן לחסוך אלפי ש״ח כל שנה, ובמקרים מסוימים עשרות אלפי ש״ח.
היתר העסקת עובד זר - כדי להעסיק מטפלים זרים לסיעוד, יש לקבל תחילה היתר העסקת עובד זר מרשות האוכלוסין. ניתן להגיש בקשה חדשה להיתר העסקה באתר רשות האוכלוסין.
איזורי רישיון - כדי שלא כל המטפלים הזרים יתרכזו באיזור המרכז, רשות האוכלוסין ביצעה חלוקה מנהלתית של המדינה לשלושה איזורי רישיון:
- איזור מספר 1 - איזור תל אביב
- איזור מספר 2 - ירושלים, חיפה השרון והשפלה
- איזור מספר 3 - הפריפריה בצפון ובדרום
כל מטפל מקבל שיוך גיאוגרפי כאשר הוא נכנס למדינה. אלה הם הכללים:
- מטפלים בעלי רישיון לאיזור 1 יכולים לעבוד בכל הארץ
- מטפלים בעלי רישיון לאיזור 2 יכולים לעבוד באיזורי 2 + 3
- מטפלים בעלי רישיון לאיזור 3 יכולים לעבוד רק באיזור 3
השיוך הגיאוגרפי של המטפלים מתבטל במקרה של פטירת המטופל או במקרה של מעבר לבית אבות.
ויזה הומניטרית (נקראת גם ויזה מיוחדת) - אישור מיוחד שמקבלים מטופלים להעסיק מטפלים שכבר סיימו את תקופת ההעסקה החוקית שלהם בארץ. ככל שמצבו של המטופל קשה יותר וככל שהוא רחוק יותר מאיזור המרכז, הסיכוי למצוא מטפל ״רגיל״ נמוך יותר, לכן יותר קל לקבל ויזה הומניטרית. אלה הכללים להעסקת מטפלים לפי שנים:
- עד 4 שנים ו-3 חודשים בארץ (51 חודש) - המטפלים יכולים לעבוד בכל משרה, בכפוף לשיוך הגיאוגרפי לעיל
- עד 5 שנים ו-3 חודשים בארץ (63 חודש) - מטפלים זרים יכולים לעבוד רק בתור מחליפים לחופשת מולדת
- עד 8 שנים בארץ - מטפלים יכולים לעבוד רק אם הם מקבלים ויזה הומניטרית
- עד 13 שנה בארץ - מטפלים יכולים לעבוד רק עבור מטפלים בעלי 188% נכות, מתחת לגיל הפנסיה
תהליך איתור המטפלים הזרים שונה לחלוטין מכל תהליך אחר שהכרתם כנראה, ולכן רצוי מאד ללמוד מניסיונם של אחרים. במאמר הבא ריכזנו עבורכם טיפים חשובים, שיחסכו לכם הרבה זמן, כסף ותסכול. מאמר זה מבוסס על ניסיונם של אלפי מעסיקים, וחשוב מאד לקרוא אותו לפני תחילת התהליך.
9 כללי ברזל לאיתור והעסקה של מטפלים זרים.